Σχεδιασμός & Εγκατάσταση Δικτύων

Facebook

Google+

Instagram

Yoututbe

Η εποχή του μη συνδεδεμένου υπολογιστή στην επιχείρηση η το σπίτι έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό στην ιστορία. 

Εάν η επιχείρησή σας διαθέτει περισσότερους από έναν υπολογιστές, είναι πιθανό να επωφεληθείτε από τη δικτύωσή τους. 

Ένα τοπικό δίκτυο (LAN) συνδέει τους υπολογιστές της εταιρείας σας, επιτρέποντάς τους να μοιράζονται και να ανταλλάσσουν πληροφορίες. 

Εδώ είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους ένα δίκτυο υπολογιστών μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας:

  • Κοινή χρήση αρχείων: Έχετε ποτέ χρειαστεί πρόσβαση σε αρχείο που είναι αποθηκευμένο σε άλλον υπολογιστή; Ένα δίκτυο καθιστά εύκολο για όλους να έχουν πρόσβαση στο ίδιο αρχείο και να αποτρέπουν τους ανθρώπους από τυχαία δημιουργία διαφορετικών εκδόσεων.
  • Κοινή χρήση εκτυπωτή: Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή, είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε και έναν εκτυπωτή. Με ένα δίκτυο, πολλοί υπολογιστές μπορούν να μοιράζονται τον ίδιο εκτυπωτή. Αν και μπορεί να χρειαστείτε έναν ακριβότερο εκτυπωτή για να χειριστείτε το πρόσθετο φόρτο εργασίας, είναι ακόμα φθηνότερο να χρησιμοποιήσετε έναν εκτυπωτή δικτύου παρά να συνδέσετε έναν ξεχωριστό εκτυπωτή σε όλους τους υπολογιστές του γραφείου σας.
  • Επικοινωνία και συνεργασία: Είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να συνεργαστούν εάν κανείς δεν ξέρει τι κάνει κάποιος άλλος. Ένα δίκτυο επιτρέπει στους εργαζόμενους να μοιράζονται αρχεία, να βλέπουν το έργο των άλλων  και να ανταλλάσσουν ιδέες πιο αποτελεσματικά. Σε ένα μεγαλύτερο γραφείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άμεσων μηνυμάτων για να επικοινωνείτε γρήγορα και να αποθηκεύετε μηνύματα για μελλοντική αναφορά.
  • Οργάνωση: Διατίθεται ποικιλία προγραμμάτων προγραμματισμού που επιτρέπουν την οργάνωση συναντήσεων χωρίς να ελέγχονται συνεχώς τα ωράρια όλων. Αυτό το λογισμικό περιλαμβάνει συνήθως άλλες χρήσιμες λειτουργίες, όπως κοινόχρηστα βιβλία διευθύνσεων.
  • Προστασία δεδομένων: Πρέπει να γνωρίζετε μέχρι τώρα ότι είναι απαραίτητο να δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του υπολογιστή σας. Ένα δίκτυο διευκολύνει την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των δεδομένων της εταιρείας σας Στο 
Category:

Ο υπολογιστής κόλλησε ενώ εργαζόσασταν;

Εμείς θα σας βοηθήσουμε να συνεχίσετε γρήγορα και οικονομικά.